To uker til release

Og det meste er klart. Plateselskapet er i full sving, har gjort klar release-knappen, booka radioopptreden m.m. Flasken Scene på Tangen er valgt som åsted for urfremførelsen av låtene live, dagen etter at plata er ute. Det føles helt riktig. En fin liten scene et stenkast fra mitt nye hjem. Gamle og nye kjente har meldt interesse og jeg tror det blir en fantastisk kveld.

Bandet er klart – og hvilket band! Lasse (Storgaard) på orgel er muligens det mest musikalske menneske jeg noensinne har møtt. Han spiller på begge platene mine og det føles som å vinne i lotto. Han tar turen fra København. Olle (Dernevik) bor i Malmø. Han spiller trommer på nyplata og han gjør det med massiv overbevisning. En allrounder som er travelt opptatt med å spille jazz, men heller enn gjerne lytter til Jason Isbell når han har tid. What more can you ask? Gleder meg ordentlig til å kjenne på Olles stortromme i samspill med Kyrres bass. Kyrre (Sætran) kommer rett fra spillejobb med Elg kvelden før og burde ikke trenge nærmere introduksjon. Det er mitt lykketreff at vi går way back. Bautaen, som han gjerne kalles, tok meg og et par kompiser under sine allerede den gang meget renommerte vinger på midten av 90-tallet. En av kompisene var Frode (Kvisvik). Det er mange som spiller bra gitar, men Frode er en institusjon man kunne forsøkt å skrive lærebøker ut fra (sannsynligvis uten å lykkes). Disiplinert, sensitiv og smakfull på de riktige stedene – og et fyrverkeri av strengelek, kraft og improkunst når åpningen er der.

Jeg gleder meg!

NYTT HJEM, NY HJEMMESIDE, NY PLATE

Sitter på Nesoddtangen med utsikt over Oslo by og fjorden. Har flytta hjem til Norge. Man venner seg fort, det føles nesten normalt nå. Det ble veldig mange år i København, men nå er det altså slutt. For now i hvert fall. Har begynt å trekke i trådene for å få arrangert konserter. Snakke med plateselskapet om dato for plateslipp. Nå er både vinyl og CD-plater ferdigtrykte. Ny plate. På norsk. Man kunne fristes til å tro at det er derfor jeg har flytta til Norge, men det er nok ikke hele sannheten. Det handler vel om å bli eldre. Om tilhørighet, røtter og alt det der. .

Og naar Liderna grønka som Hagar,
naar det laver av Blomar paa Straa,
og naar Næter er ljosa som Dagar,
kann han ingenstad vænare sjaa
.